Karre story.....
11 juli 1985 was de datum dat café de karre zijn deuren opende. Oudste inwoner van TUK Joape Dassen (toen 88) Verrichtte de opening! Eigenaar Hein Kranendonk
en zijn vrouw Aly en hun 2 zonen Marco en Henk runden al 5 jaar een snackwagen en cafetaria in Steenwijkerwold genaamd "'T vullende buikje". Snackkarre 'T vullende buikje werd een begrip in de omgeving met hun patatjes en snackjes Broodjes Hein, Broodjes Tuk en de broodjes vergiffenis werden door velen verorberd! Het speelde vader Hein allang door het hoofd om een café cafetaria te beginnen in Tuk. dit omdat al 17 jaar 'T café van Frans en Nies Ter Schure zijn deuren had gesloten! Het oude pand van kruidenier, slijterij Freek Visser (erna automatenhandel van der Weerd) werd dus de plaats waar 't zou gebeuren, Cafetaria en café de Karre (de naam gebaseerd op de snackkarre). Ja, ja 't kroeggie werd een begrip in de regio en de bevolking kwam graag langs vader Hein, moeder Aly en hun zonen. Plafondhangen, eier-eten, Frans weesmeisje, Ruebaanracen, bierestafette of gewoon gezellig een praatje maken. "Mooi Man" was toen al een kreet die je vaak hoorde achter de bar. Dat dit later besmet zou raken over geheel Nederland was toen niet voorzien.

Marco op Veronica radio

De story "Mannekoor Karrespoor" geweldig onbegriepelijk een verhaal van ongeveer 4 uur komen we uitgebreid op terug met een karrespoorstory!!! Vader Hein vond dit ook geweldig, maar helaas overleed hij in 1993 aan een ziekte. Daarmee ging er een Markante persoonlijkheid veel te vroeg heen.
Maar mede door zijn inzet, spontaniteit en levenslust is de karre toch nog 't kroeggie zoals hij gewild had! 2006 met nu een eigen internet site, wat een luxe, een agenda met alle weetjes en watjes!
Livemuziek, talentenjachten en veel activiteiten.

Luitjes tot zover de story, tot kiekus en denk erom! genieten!